sobota 20. srpna 2011

Thajsko - bezvízový styk

(11.08.2011) Od 11. srpna 2011 nepotřebují občané České republiky víza pro vstup a pobyt na území Thajského království do 30 dnů za účelem turistiky. Pro vstup na území Thajska přes pozemní přechod je maximální dovolená doba pobytu pouze 15 dnů.

Ke vstupu do země je nutné předložit platný cestovní doklad, jehož platnost je v době vstupu více než 6 měsíců, a prokázat finanční prostředky ve výši 10.000 THB na osobu nebo 20.000 THB na rodinu. Povolenou dobu pobytu nelze. Výjimkou může být např. hospitalizace nebo jiný závažný důvod.
Při opakovaném vstupu do země platí, že součet všech pobytů v 6 kalendářních měsících nesmí přesáhnout 90 dnů. Při vstupu do země je imigračním úředníkem vyznačena doba povoleného pobytu. Doporučujeme si vždy tento údaj zkontrolovat.
Při překročení povolené doby pobytu se platí pokuta ve výši 500,- THB za každý den, minimálně 1000,- THB, maximálně však 20 000,- THB. Při delším překročení, zejména pokud dotyčná osoba nemá platnou zpáteční letenku, dochází často k umístění dotyčného do detenčního centra a soudnímu vyhoštění na jeho vlastní náklady. Doba pobytu v detenčním centru není nijak časově omezená, zadržený si musí sám zajistit peněžní prostředky na zaplacení pokuty a letenky do vlasti. V některých případech (závažné porušení pobytového režimu) může být rozhodnutím soudu zakázán vstup na území Thajska na rozsudkem stanovenou dobu. Zdroj: MZV více informací zde

JAKnaLetenky.cz